Top 5 van de beste senioren telefoons & smartphones

Laatst bijgewerkt: 17 april 2023

Het is toch echt wel heel handig, een telefoon. Waar het voor jongeren de normaalste zaak van de wereld is dat ze de systemen van de iPhone en de Samsung begrijpen, kan het voor ouderen soms wat lastig zijn. Veel telefoons hebben namelijk zo veel verschillende opties, dat het wat onoverzichtelijk kan zijn. Gelukkig zijn er telefoons die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van ouderen. Welke zijn dit precies? En welke zijn nou echt goed? Wij hebben voor jou de vijf beste senioren telefoons op een rijtje gezet.

De vijf beste senioren telefoons

Er zijn een heleboel verschillende senioren telefoons, maar voor ons springen er een aantal opties echt uit. Per telefoon vertellen we je wat meer, zodat je een goed beeld kunt vormen bij de mogelijkheden die er zijn.

1. Senioren Smartphone S2265

We beginnen met de telefoon die het beste uit de test is gekomen, namelijk de Senioren Smartphone S2265. De senioren smartphone S2265 is een prachtig toestel gebaseerd op de kwalitatieve Galaxy A 5G serie van Samsung. Deze telefoon heeft een extra groot scherm van maar liefst 6.6 inch, waardoor het eenvoudiger is om een bericht te lezen en foto’s te bekijken. Daarnaast is hij geschikt voor het 5G netwerk, waardoor je ook gebruik kunt maken van een snelle internetverbinding. Toch kun je ook zeker gebruik maken van 3G, 4G en een stabiele Wifi functie. De telefoon heeft wat weg van de Samsung Galaxy A 5G serie. Het ontwerp van de Smartphone S2265 is dan ook op deze telefoon gebaseerd.

Een groot voordeel van deze telefoon is dat hij beschikt over de SeniorenTAB omgeving. Dit maakt het makkelijker om de telefoon te gebruiken. Ook is de telefoon sterk en solide. Wil je graag foto’s maken? Dan kan dat ook met deze telefoon. De camera stelt automatisch scherp, waardoor je eenvoudig prachtige foto’s kunt maken. Veel belangrijke apps staan al automatisch geïnstalleerd op het toestel. Denk hierbij aan de Corona Check App, DigiD en WhatsApp. Een seniorentelefoon hoeft helemaal niet ouderwets te zijn en dat laat de Smartphone S2265 goed zien.

blank
De Senioren Smartphone S2265 komt als beste uit de test

2. Samsung Senioren Smartphone S604s

blank
De Samsung S604s is een uitstekende Senioren Smartphone

Een andere optie is ook zeer populair bij veel senioren. We hebben het over de Smartphone S604s. Dit model reageert snel en is eenvoudig in gebruik. Ook op deze telefoon staan automatisch geïnstalleerde apps. Bij deze apps kun je denken aan de Corona Check App en apps van verschillende lokalen kranten.

Wat voor veel senioren ook handig is, is dat deze telefoon een groot scherm heeft. Het scherm is namelijk 6.5 inch. Verder kun je veel apps installeren, aangezien de telefoon een opslag van 32 GB heeft. Het scherm is helder en berichten zijn duidelijk te lezen.

Ook heeft de telefoon een camera aan zowel de voorkant als de achterkant. Beide camera’s maken mooie, scherpe foto’s. Wanneer je op zoek bent naar een seniorentelefoon, is dit zeker een goede optie.


3. Motorola Easy Smartphone (M20E)

Ook de Motorola Easy Smartphone (M20E) brengt veel mogelijkheden met zich mee. Hij heeft bijvoorbeeld een helder scherm waarop berichten goed te lezen zijn. Verder zijn de iconen van de apps groot, zodat alles overzichtelijk en eenvoudig te vinden is. Verschillende apps zijn al voor je geïnstalleerd, zoals de Corona Check App en DigiD. Deze senioren telefoon geeft je de mogelijkheid om zeven eigen apps te installeren. Verder biedt het je de functies die echt nodig zijn, waardoor het helemaal niet moeilijk is om de telefoon te gebruiken.

Zoals we al aangaven, biedt deze telefoon je verschillende mogelijkheden. Zo kun je bellen en videobellen met familie en vrienden. Ook kun je gebruikmaken van WhatsApp met grote letters, zodat berichten eenvoudig te lezen zijn. Verder kun je op internet en kun je gebruikmaken van Wifi en 4G. Vind je het fijn om op de hoogte te zijn van het nieuws? Dan kun je dit ook via deze telefoon volgen. Hetzelfde geldt voor de weersvoorspelling. Je kunt ook e-mails ontvangen en versturen. Gebruik je sociale media? Dan is het ook mogelijk om hiervan gebruik te maken. Verder heeft de telefoon een camera, waardoor je ook mooie, scherpe foto’s kunt maken.

blank
De Motorola Smartphone heeft een uitstekend scherm

4. Senioren Smartphone SF3

blank
De inklapbare Senioren Smartphone SF3

Wanneer je een senioren telefoon zoekt die eenvoudig in je broekzak past, dan is de Smartphone SF3 zeker een goede optie. Deze telefoon is dan misschien groot van formaat, maar doordat je hem in kunt klappen is hij eenvoudig mee te nemen. Wanneer de telefoon is ingeklapt, beschermt dit het scherm tegen krassen. Een ander voordeel is dat je de telefoon eenvoudig neer kunt zetten wanneer je bijvoorbeeld videobelt of filmpjes bekijkt. Op het vergrendelscherm van de telefoon staan zowel de tijd als de datum weergegeven en ook krijg je hierop berichten binnen.

Op deze telefoon kun je zelf ook nog een aantal apps installeren. Daarnaast kun je op het internet en is het mogelijk om berichten te sturen naar anderen. De iconen van de apps zijn groot en duidelijk, waardoor alles eenvoudig te vinden is. De functies van deze telefoon zijn aangepast op de behoefte van senioren, waardoor hij aansluit bij jouw behoeften.


5. Seniorentelefoon Combi

De Seniorentelefoon Combi is bij veel ouderen populair. Het is een combinatie van een vaste telefoon en een mobiele telefoon. Je kunt er WhatsApp op gebruiken, wanneer er voor kiest om de optionele SIM Kaart te gebruiken. Ook heeft de telefoon een hoorn met een draad van één meter lang. De Seniorentelefoon Combi is antraciet grijs en geeft je de mogelijkheid om te videobellen via WhatsApp. Je kunt verbinden met internet via de Simkaart en Wifi. De telefoon heeft een accu, waardoor je hem ook draadloos kunt gebruiken. Verder heeft hij een fijne, overzichtelijke homepage. Wanneer je voor deze telefoon gaat, komt hij met een Nederlandse handleiding die eenvoudig te lezen is en een oplader om de accu mee op te laden. Het is een hele fijne optie wanneer je niet per se een mobiele telefoon nodig hebt, maar wel graag de functies wilt kunnen gebruiken die deze met zich meebrengt.

blank
De traditionele senioren telefoon Combi

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een senioren telefoon?

We hebben het al over verschillende fijne mogelijkheden gehad als het aankomt op senioren telefoons. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je er eentje aan wilt schaffen? Allereerst is het verstandig als je jouw wensen goed op een rijtje zet. Waar wil je de telefoon voor gebruiken? Welke functies moeten er echt opzitten en welke hoeven er niet per se op te staan? Dit kan belangrijk zijn wanneer je niet al te veel uit wil geven aan een telefoon. Verder is het slim om te kijken naar de grootte van de tekst en de apps. Heb je moeite met het lezen van berichten wanneer de letters klein zijn? Dan is het fijn om voor een telefoon te gaan met grotere letters. Vind je het leuk om foto’s te maken? Kijk dan ook naar de kwaliteit van de camera en naar eventuele functies die de camera je biedt. Zo stellen sommige camera’s zelf scherp en hebben veel telefoons een flits. Mocht je dit minder belangrijk vinden, dan kun je ook een telefoon met een wat eenvoudigere camera aanschaffen.

Uiteraard is de prijs ook een belangrijke factor. Wat wil je uitgeven aan een telefoon? Wanneer je van tevoren een budget vaststelt, wordt het zoeken naar een telefoon een stuk eenvoudiger. Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je altijd gebruikmaken van de hulp van professionals. Wanneer je een telefoon in de winkel gaat kopen, kunnen de mensen die daar werken je vaak passend advies geven. Ook online is er vaak een helpdesk die je graag helpt bij het vinden van de juiste telefoon.

Wat is de gemiddelde prijs van een senioren telefoon?

Net als bij andere smartphones, kunnen de prijzen zeer uiteenlopen. Het is toch handig om van tevoren te weten wat je ongeveer uit moet geven aan een senioren telefoon. Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijs van een senioren telefoon, bedraagt deze rond de € 275,00. Toch moet je er rekening houden dat de prijs ook veel hoger uit kan vallen. Wanneer je niet zo veel functies nodig hebt, kun je voor een goedkopere telefoon kiezen.

Conclusie: Beste senioren telefoons

Wanneer je op zoek gaat naar een fijne senioren telefoon, kan het soms lastig zijn om uit alle mogelijkheden een keuze te maken. Met behulp van ons lijstje van de vijf beste senioren telefoons, hopen we dat je een beter beeld hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn. Houdt rekening met de functies die jij nodig hebt en het bedrag dat je uit wilt geven. Vergelijk verschillende telefoons met elkaar en kies de optie die het beste bij je past. Weet je echt niet welke telefoon je aan moet schaffen? Aarzel dan niet om de hulp in te schakelen van een professional en laat je adviseren. Op die manier vind jij de telefoon die het best aansluit bij jouw wensen.

Plaats een reactie

Beoordeling*