Daten voor 50-plussers en welke datingplatformen zijn het meest geschikt?

Laatst bijgewerkt: 26 maart 2023

Daten is werkelijk voor alle leeftijden. Of je nu net begint aan je eerste romantische avontuur of weer klaar bent voor een tweede liefde, het kan allemaal. Steeds meer senioren hebben de weg naar online datingplatformen gevonden. Het is gelukkig geen taboe meer om na een huwelijk op zoek te gaan naar een nieuwe liefde en dit via het internet te doen. Maar wat houdt daten voor 50-plussers nou precies in en welke datingplatformen zijn hiervoor het meest geschikt? Wij gaan hier graag wat dieper op in.

Algemene informatie over daten voor 50-plussers

Steeds meer 50-plussers zijn bekend met online daten. Toch is een typisch jongeren datingplatform niet echt geschikt voor senioren. De gang van zaken is hierop namelijk net wat anders dan 50-plussers gewend zijn en ook het taalgebruik zal enorm van elkaar verschillen. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren steeds meer datingsites en -platformen bijgekomen die zich puur en alleen richten op 50-plussers.

Op die manier zijn er platformen beschikbaar waarop vrijgezelle leeftijdsgenoten te vinden zijn die op zoek zijn naar iets serieus. Je kunt precies op zoek gaan naar iemand met dezelfde hobby’s en interesses. Ook wordt er door datingplatformen die gericht zijn op 50-plussers vaak extra geïnvesteerd in het weren van fakers en scammers.

Een ander voordeel van datingplatformen voor 50-plussers is dat je niet per se alleen maar op zoek hoeft te gaan zijn naar een serieuze relatie. Misschien heb jij wel behoefte aan een vriendschap of wil jij graag iemand waarmee je kan reizen. Ook hiervoor bieden datingplatformen voor 50-plussers vaak mogelijkheden.

Beste datingsites voor 50-plussers?

Zoals we al eerder hebben aangegeven zijn er steeds meer datingplatformen die zich volledig richten op 50-plussers. Dit is gunstig, aangezien je dan zeker weet dat je met leeftijdsgenoten te maken hebt. Het aanbod wordt steeds groter en dit neemt veel voordelen met zich mee. Toch wordt het ook steeds moeilijker om een geschikt platform te vinden en te bepalen welke het beste bij jou past. Om je alvast een beetje op weg te helpen bij het maken van jouw keuze, zijn hieronder een aantal reviews te vinden van populaire datingplatformen voor 50-plussers.


Review seniorengeluk.nl

blank
SeniorenGeluk.nl - daten voor senioren

Seniorengeluk.nl is een datingplatform dat beschikbaar is voor vrijgezellen vanaf 45 jaar oud. Ondanks dat het beschikbaar is voor 45-jarigen, is het wel wat meer geschikt voor de wat oudere 50-plussers. Senioren die nog erg jong van geest zijn zullen zich hier waarschijnlijk niet erg thuis voelen. Toch is het voor veel senioren een prachtig platform om een nieuwe liefde te vinden, maar ook om op zoek te gaan naar een nieuwe vriendschap.

Met maar liefst meer dan 5000 nieuwe leden per maand heeft seniorengeluk.nl een groot ledenbestand en is de kans groot dat je iemand vindt waarmee je een klik hebt. De site zelf werkt zoals veel andere datingplatformen en op dit gebied is er niet veel bijzonders te melden. Wat wel opvalt is de manier waarop je berichten kunt versturen.


Ondanks dat je jezelf gratis in kunt schrijven, zul je wel moeten betalen om berichten naar andere leden te sturen. Hiervoor schaf je credits aan en heb je VIP-toegang voor een bepaald aantal dagen. Hieronder is te vinden wat je betaalt voor welk aantal credits en welk aantal dagen VIP-toegang.

 • Voor 150 credits en 15 dagen VIP-toegang betaal je €14,99.
 • Voor 300 credits en 30 dagen VIP-toegang betaal je €24,99.
 • Voor 900 credits en 90 dagen VIP-toegang betaal je €49,99.

Seniorengeluk.nl bestaat al voor en wat langere tijd en is dus erg ervaren in het daten voor 50-plussers. Ze bieden je tips en advies waarmee je op een veilige manier en anoniem kunt daten. De leden gaan op een respectvolle manier met elkaar om en de site werkt goed.

Voordelen seniorengeluk.nlNadelen seniorengeluk.nl
 • Het platform heeft een groot ledenbestand met maar liefst 5000 nieuwe leden per maand.
 • Je kunt zowel op zoek naar een nieuwe liefde als naar een nieuwe vriendschap.
 • De site bestaat al een tijd, waardoor het redelijk wat ervaring met zich meebrengt.
 • Je kunt veilig en anoniem daten.
 • Je moet betalen om berichten naar andere leden te kunnen sturen.
 • Het is vooral gericht op de wat oudere 50-plussers.

Review 50plusmatch.nl

50plusmatch.nl is een zeer indrukwekkend datingplatform. Het is het oudste datingplatform dat zich richt op 50-plussers, wat het erg betrouwbaar maakt. Niet alleen de jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ze betrouwbaar en veilig zijn, maar ook het feit dat ze zijn aangesloten bij Keurmerk Veilig Daten, het Thuiswinkel Waarborg bezitten en lid zijn van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) draagt hieraan bij.

Bij 50plusmatch.nl zijn veel hoogopgeleide, vrijgezelle 50-plussers aangesloten en hier komen er maandelijks 2500 bij. Het datingplatform is gemakkelijk te gebruiken en het biedt je functies als videobellen en zelfs een online quiz. Daarnaast is er een app beschikbaar, waardoor je ook onderweg kunt chatten met andere leden. Als laatste zoekt het datingplatform zelf naar potentiële matches op basis van bepaalde informatie, wat jou een hoop tijd bespaard.

blank
50plusmatch.nl - dating voor 50 plussers

Bij 50plusmatch.nl kun je voor een volledig gratis lidmaatschap kiezen, maar als je zo veel mogelijk uit het datingplatform wil halen zul je voor een betaald lidmaatschap moeten gaan. Gelukkig zijn de abonnementen redelijk goedkoop en bieden ze je verschillende mogelijkheden. Deze zijn hieronder te vinden.

 • Eén maand betaald lidmaatschap voor €29,95.
 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor €59,85.
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor €89,70.
Voordelen 50plusmatch.nlNadelen 50plusmatch.nl
 • Elke maand melden 2500 nieuwe leden zich aan, waardoor het datingplatform in het bezit is van een groot ledenbestand.
 • Het is een zeer betrouwbaar datingplatform.
 • Op 50plusmatch.nl zijn veel hoogopgeleide, vrijgezelle 50-plussers te vinden.
 • Er is een app beschikbaar.
 • De betaalde abonnementen zijn relatief goedkoop.
 • Je kunt niet gratis gebruik maken van alle verschillende functies.

Review VijftigPlusDating

blank
VijftigPlusDating.nl - datingsite voor 50 plussers

VijftigPlusDating bestaat ook al lang en bied je een prettige datingervaring. De website zelf is goed opgebouwd. Het maakt het daten niet alleen makkelijk, maar ook erg overzichtelijk. Een ander aspect dat bijdraagt aan een fijne ervaring is het feit dat ze in het bezit zijn van het COMODO hackerproof keurmerk.

Daarnaast worden alle profielen handmatig gecontroleerd, waardoor je geen neppe accounts tegen zult komen. Het aanmelden bij VijftigPlusDating is gemakkelijk en binnen een paar minuten gedaan. Je hoeft geen eindeloze vragenlijsten in te vullen, waardoor je snel kunt beginnen aan jouw datingavontuur.


Je kunt ervoor kiezen om het bij een gratis abonnement te houden, maar VijftigPlusDating biedt ook betaalde opties. Hieronder vind je de kosten van de verschillende betaalde abonnementen.

 • Eén maand betaald lidmaatschap voor €29,95.
 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor €74,85.
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor €119,70.
Voordelen VijftigPlusDating.nlNadelen VijftigPlusDating.nl
 • De website van VijftigPlusDating is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken.
 • Het datingplatform is in het bezit van het COMODO hackerproof keurmerk.
 • VijftigPlusDating is een veilig datingplatform.
 • Je kunt je gemakkelijk aanmelden.
 • Om van alle functies gebruik te maken zul je een betaald abonnement aan moeten schaffen.
 • Er is geen app beschikbaar van het datingplatform.

Review Parship.nl

blank
Parship.nl - één van de grotere datingsites van Nederland

Hoef jij als 50-plusser niet per se op een datingplatform dat alleen gericht is op 50-plussers? Dan is Parship.nl een goede optie. Het is één van de grotere datingplatformen met een groot ledenbestand. De website en app zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Parship.nl is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en is in het bezit van Thuiswinkel Waarborg.

De matches worden gemaakt op basis van een persoonlijkheidstest, wat de kans groter maakt dat je met iemand wordt gematcht waar je daadwerkelijk een klik mee hebt. Je kunt het datingplatform gratis uitproberen, maar wanneer je berichten wil versturen en gebruik wil maken van verschillende andere functies zul je een abonnement aan moeten schaffen. Hieronder is te vinden hoe duur de verschillende abonnementen ongeveer zijn.


 • € 12,45 p/m bij een lidmaatschap van 24 maanden.
 • € 14,95 p/m bij een lidmaatschap van 12 maanden
 • € 19,95 p/m bij een lidmaatschap van 6 maanden.
Voordelen Parship.nlNadelen Parship.nl
 • Het is één van de grotere datingplatformen met een groot ledenbestand.
 • Parship.nl is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.
 • Matches worden gemaakt op basis van een persoonlijkheidstest.
 • Er is een app beschikbaar.
 • Ten opzichte van andere dating sites heeft Parship een hoog percentage van ouderen die hun partner vinden.
 • Niet alleen gericht op 50-plussers.
 • De abonnementen zijn relatief duur.

Review EliteDating

Net zoals Parship is EliteDating ook een datingsite dat zich niet specifiek op de 50plus / senioren doelgroep richt. Echter is EliteDating wel een site waar je vrijgezellen ouderen kan ontmoeten die voornamelijk genieten van een hoog opleidingsniveau. Dus je een vrijgezelle 50-plusser bent en je wilt leuke mannen of vrouwen ontmoeten die van een hoge opleidingsniveau beschikken, dan is EliteDating zeker het overwegen waard.

EliteDating geniet van een goede reputatie wat betreft slagingspercentage en veiligheid. Als je lid wordt krijg je een gratis uitgebreid persoonlijkheidstest. Het grote voordeel van zo’n test is dat je partner voorstellen voorgeschoteld krijgt die beter bij je passen. Er is tevens een dating app beschikbaar voor zowel Android als IOS. Een kanttekening is dat Elitedating wat duurder is dan de meeste andere dating sites in dit overzicht. Daar tegenover staat dat EliteDating het hoogste slagingspercentage heeft.

blank
EliteDating - uitstekende site voor 50-plussers van niveau

 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor € 59,90 per maand;
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor €29,90 per maand;
 • Twaalf maanden betaald lidmaatschap voor €24,90 per maand.
Voordelen EliteDating.nlNadelen EliteDating.nl
 • Uitstekende datingsite voor hoogopgeleide 50-plussers
 • Vrijgezellen ouderen die echt bij je passen
 • Uitstekende reputatie op gebied van veiligheid en slagingspercentage
 • Een uitgebreide persoonlijkheidstest.
 • Er is een dating app beschikbaar voor Android en Apple
 • Meer dan 2500 vrijgezellen vinden maandelijks hun liefde*
 • De abonnementen zijn relatief duur.
* bron: EliteDating.nl

1 gedachte over “Daten voor 50-plussers en welke datingplatformen zijn het meest geschikt?”

Plaats een reactie

Beoordeling*