IHO in-het-oor hoortoestellen: Alles wat u weten moet

Laatst bijgewerkt: 12 april 2023

Ben je op zoek naar een hoortoestel, maar weet je niet precies welk type het beste bij je past? 🤔 In dit artikel ontdek je alles over in-het-oor (IHO) hoortoestellen! Lees snel verder om meer te weten te komen over wat IHO hoortoestellen zijn, hoe ze werken en wat het verschil is tussen IHO en achter-het-oor hoortoestellen. Als je meer informatie wilt over het kopen van een hoortoestel in het algemeen, bekijk dan deze aankoopgids voor hoortoestellen.

Wat zijn in-het-oor hoortoestellen

In-het-oor hoortoestellen zijn compace, discrete gehoorapparaten die in de gehoorgang of oorschelp worden geplaatst. Ze zijn speciaal ontworpen om minder opvallend te zijn dan achter-het-oor hoortoestellen. IHO hoortoestellen zijn er in verschillende soorten en maten, aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de drager. 👂

Hoe werken in-het-oor hoortoestellen

IHO toestellen werken door geluid op te vangen met een microfoon, het geluid te versterken met een versterker en vervolgens het versterkte geluid naar het oor te sturen via een luidspreker. Ze worden aangedreven door kleine, vervangbare batterijen en zijn vaak voorzien van geavanceerde technologie om geluidskwaliteit en luistercomfort te verbeteren. 🔊

Verschil tussen in-het-oor en achter-het-oor hoortoestellen

Het grootste verschil tussen IHO en achter-het-oor (AHO) toestellen zit in de plaatsing. AHO toestellen worden achter het oor gedragen, met een oorstukje dat in de gehoorgang past. IHO hoortoestellen daarentegen, worden volledig in de gehoorgang of oorschelp geplaatst. Hierdoor zijn IHO toestellen over het algemeen minder zichtbaar en meer discreet dan AHO hoortoestellen. 😊

Verschillende in-het-oor oplossingen

Er zijn diverse in-het-oor oplossingen beschikbaar. In dit gedeelte bespreken we de kenmerken, voordelen en nadelen van IHO, CIC en ITC hoortoestellen.

IHO hoortoestellen

In deze sectie bespreken we IHO hoortoestellen. We leggen uit wat IHO hoortoestellen zijn, hoe ze werken en wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn. Zo krijg je een beter beeld van deze hoortoestellen en of ze geschikt zijn voor jou.

Algemene informatie over IHO hoortoestellen

IHO hoortoestellen zijn een populair type hoortoestel dat volledig in de gehoorgang of oorschelp wordt geplaatst. Ze zijn vaak op maat gemaakt om perfect in het oor van de drager te passen. IHO hoortoestellen zijn er in verschillende stijlen en maten, afhankelijk van het gehoorverlies en de anatomie van het oor. 🦻

Voordelen van IHO hoortoestellen

Er zijn diverse voordelen verbonden aan IHO hoortoestellen:

 1. Discreet: Door hun kleine formaat en plaatsing in het oor zijn IHO hoortoestellen vrijwel onzichtbaar voor anderen.
 2. Comfortabel: Ze zijn op maat gemaakt, wat zorgt voor een goede pasvorm en optimaal draagcomfort.
 3. Natuurlijk geluid: Dankzij de plaatsing in het oor blijft de vorm van de oorschelp behouden, wat bijdraagt aan een natuurlijker geluid.

Nadelen van IHO hoortoestellen

Toch zijn er ook enkele nadelen verbonden aan IHO hoortoestellen:

 1. Beperkte batterijduur: Door hun kleine formaat hebben IHO hoortoestellen een kortere batterijduur dan AHO hoortoestellen.
 2. Minder geschikt voor ernstig gehoorverlies: IHO hoortoestellen zijn over het algemeen beter geschikt voor mild tot matig gehoorverlies.

CIC hoortoestellen (Completely-in-Canal)

In dit gedeelte lichten we CIC hoortoestellen toe. Je leert wat CIC hoortoestellen zijn, hun voor- en nadelen en voor wie ze het meest geschikt zijn. Hierdoor kun je beter beoordelen of CIC hoortoestellen de juiste keuze zijn voor jouw situatie.

Wat zijn CIC hoortoestellen

CIC hoortoestellen, oftewel Completely-in-Canal hoortoestellen, zijn een type IHO hoortoestel dat volledig in de gehoorgang wordt geplaatst. Ze zijn nog kleiner en discreter dan andere IHO hoortoestellen en zijn speciaal ontworpen om vrijwel onzichtbaar te zijn. 🕵️‍♂️

Voor- en nadelen van CIC hoortoestellen

CIC hoortoestellen hebben enkele voordelen:

 1. Zeer discreet: Door hun volledige plaatsing in de gehoorgang zijn CIC hoortoestellen bijna onzichtbaar.
 2. Goede geluidskwaliteit: CIC hoortoestellen leveren over het algemeen een goede geluidskwaliteit, vooral in rustige omgevingen.

Maar er zijn ook nadelen:

 1. Niet geschikt voor iedereen: Vanwege hun compacte formaat zijn CIC hoortoestellen niet geschikt voor mensen met ernstig gehoorverlies of smalle gehoorgangen.
 2. Minder functies: CIC hoortoestellen hebben door hun formaat vaak minder geavanceerde functies dan andere hoortoestellen.

ITC hoortoestellen (In-the-Canal)

In deze sectie gaan we dieper in op ITC hoortoestellen. We bespreken wat ITC hoortoestellen zijn, hun specifieke voor- en nadelen en voor wie ze het meest geschikt zijn. Deze informatie helpt je te bepalen of ITC hoortoestellen de juiste oplossing zijn voor jou.

Wat zijn ITC hoortoestellen

ITC hoortoestellen, oftewel In-the-Canal hoortoestellen, zijn een type IHO hoortoestel dat gedeeltelijk in de gehoorgang wordt geplaatst en deels in de oorschelp. Ze zijn groter dan CIC hoortoestellen, maar nog steeds vrij discreet. 🤫

Voor- en nadelen van ITC hoortoestellen

ITC hoortoestellen hebben verschillende voordelen:

 1. Discreet: Hoewel ze groter zijn dan CIC hoortoestellen, zijn ITC oor hoortoestellen nog steeds minder opvallend dan AHO hoortoestellen.
 2. Meer functies: ITC hoortoestellen hebben vaak meer geavanceerde functies dan CIC apparaten, zoals volumeregeling en richtinggevoelige microfoons.
 3. Geschikt voor meer gehoorverlies: ITC apparaten kunnen worden gebruikt voor mild tot matig-ernstig gehoorverlies.

Er zijn echter ook enkele nadelen:

 1. Minder discreet dan CIC: ITC hoortoestellen zijn minder onopvallend dan CIC apparaten vanwege hun grotere formaat.
 2. Mogelijk minder comfortabel: ITC hoortoestellen kunnen voor sommige mensen minder comfortabel zijn dan andere IHO apparaten.

Verschillende soorten in-het-oor toestellen

Deze tabel vergelijkt de verschillende soorten in-het-oor toestellen, zoals IHO, CIC en ITC. De tabel belicht de belangrijkste kenmerken van elk type, inclusief hun voor- en nadelen.

Type hoortoestelVoordelenNadelen
IHO ✔️ Grotendeels onzichtbaar
✔️ Comfortabel voor brildragers
✔️ Makkelijk te reinigen
❌ Kan gevoelig zijn voor oorsmeer
❌ Mogelijk minder geschikt voor ernstig gehoorverlies
CIC ✔️ Zeer discreet en onzichtbaar
✔️ Geschikt voor lichte tot matige gehoorverlies
❌ Kleine batterijen, kortere levensduur
❌ Geen ruimte voor externe bedieningselementen
❌ Kan gevoelig zijn voor oorsmeer
ITC ✔️ Gedeeltelijk zichtbaar in gehoorgang
✔️ Geschikt voor lichte tot matig-ernstig gehoorverlies
✔️ Ruimte voor externe bedieningselementen
❌ Minder discreet dan CIC
❌ Kan gevoelig zijn voor oorsmeer

Comfortabel en discreet

In dit gedeelte wordt het belang van comfort en discretie bij het kiezen van een hoortoestel besproken. We leggen uit hoe in-het-oor toestellen zorgen voor comfort en discretie en waarom dit belangrijke factoren zijn bij het kiezen van het juiste hoortoestel.

Hoe IHO-hoortoestellen zorgen voor comfort

IHO-hoortoestellen bieden comfort door hun op maat gemaakte pasvorm. Ze worden specifiek ontworpen om in jouw unieke oorvorm te passen, wat zorgt voor een aangenaam draagcomfort. Daarnaast zijn IHO-hoortoestellen licht van gewicht en zacht, waardoor ze prettig aanvoelen in je oor. 🛋️

Het discrete aspect van IHO-hoortoestellen

IHO-hoortoestellen zijn ontworpen om zo onopvallend mogelijk te zijn. Ze worden geplaatst in de gehoorgang of oorschelp, waardoor ze minder zichtbaar zijn dan AHO-hoortoestellen. Dit discrete ontwerp maakt IHO-hoortoestellen een populaire keuze voor mensen die een onopvallend hoortoestel wensen. 🕶️

Geavanceerde technologie in in-het-oor toestellen

Deze sectie richt zich op de geavanceerde technologieën die worden gebruikt in in-het-oor hoortoestellen. We bespreken moderne technologieën en hoe deze helpen bij gehoorverlies. Dit helpt je een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden die in-het-oor hoortoestellen kunnen bieden en hoe deze je leven kunnen verbeteren.

Moderne technologieën in IHO-hoortoestellen

IHO-hoortoestellen bevatten geavanceerde technologieën om de geluidskwaliteit en het luistercomfort te verbeteren. Denk hierbij aan richtinggevoelige microfoons, feedbackonderdrukking, ruisreductie en connectiviteit met smartphones. Deze technologieën helpen om de luisterervaring zo optimaal mogelijk te maken. 📱

Hoe geavanceerde technologie helpt bij gehoorverlies

Geavanceerde technologie in IHO-hoortoestellen helpt mensen met gehoorverlies door geluiden beter hoorbaar te maken en achtergrondruis te verminderen. Ook kunnen IHO-apparaten draadloos verbinding maken met smartphones, televisies en andere apparaten, wat zorgt voor een betere luisterervaring en meer gemak. 🎧

Eenvoudig te reinigen in-het-oor gehoorapparaten

In dit gedeelte gaan we in op het belang van het reinigen van je in-het-oor hoortoestel en geven we tips voor het schoonmaken ervan. Door je gehoorapparaat goed te onderhouden, verleng je de levensduur en zorg je voor een optimale werking.

Belang van het reinigen van uw in-het-oor apparaat

Het is belangrijk om je IHO-apparaat regelmatig te reinigen. Dit voorkomt ophoping van oorsmeer, vuil en vocht, wat de levensduur van je hoortoestel kan verlengen en ervoor zorgt dat het optimaal blijft functioneren. Bovendien draagt een schoon hoortoestel bij aan een betere geluidskwaliteit en hygiëne. 🧼

Tips voor het schoonmaken van in-het-oor toestellen

Het goed onderhouden van je in-het-oor toestel is belangrijk voor een optimale werking. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van je toestel:

 1. Gebruik een zachte, droge doek om het oppervlak schoon te maken.
 2. Verwijder oorsmeer met een speciaal daarvoor bestemd hulpmiddel, zoals een reinigingsborsteltje of -haakje.
 3. Open het batterijcompartiment en laat het toestel 's nachts drogen om eventueel vocht te laten ontsnappen.
 4. Vervang regelmatig de filters en domes om verstopping door oorsmeer te voorkomen.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een toestel

Bij het kiezen van een geschikt toestel zijn er verschillende factoren om te overwegen:

 1. Mate van gehoorverlies: Sommige modellen zijn geschikter voor mild tot matig gehoorverlies, terwijl andere ook geschikt zijn voor matig-ernstig gehoorverlies.
 2. Levensstijl: Overweeg je dagelijkse activiteiten en luisterbehoeften om te bepalen welk toestel het beste bij je past.
 3. Esthetiek: Als een discreet ontwerp belangrijk voor je is, zijn in-het-oor toestellen een goede optie.
 4. Budget: De prijzen van toestellen variëren sterk, dus houd rekening met je budget bij het maken van een keuze.

Hoe te weten of een in-het-oor toestel geschikt is voor u

Om te bepalen of een in-het-oor toestel geschikt is voor jou, is het belangrijk om je gehoorverlies, levensstijl en persoonlijke voorkeuren in overweging te nemen. Het is ook essentieel om een audicien te raadplegen voor een professionele evaluatie en advies.

Ontdek onze aanbevolen in-het-oor toestellen

Onderstaand een overzicht van diverse aanbevolen in-het-oor toestellen van topmerken met verschillende kenmerken en prijspunten. De selectie omvat zowel CIC als ITC modellen, zodat je een toestel kunt vinden dat perfect bij je past.

Kenmerken van onze aanbevolen toestellen

Onze aanbevolen in-het-oor toestellen beschikken over geavanceerde technologieën zoals:

 1. Ruisreductie: Voor betere verstaanbaarheid in lawaaierige omgevingen.
 2. Draadloze connectiviteit: Om eenvoudig verbinding te maken met smartphones en andere apparaten.
 3. Automatische aanpassingen: Voor naadloze overgangen tussen verschillende luisteromgevingen.

Bezoek een audicien voor een hoortest

In deze sectie benadrukken we het belang van een hoortest bij een audicien. We bespreken wat je kunt verwachten tijdens een hoortest en hoe deze je kan helpen bij het kiezen van het juiste hoortoestel.

Het belang van een hoortest

Een hoortest is essentieel om de mate en het type gehoorverlies vast te stellen. Op basis van de resultaten kan een audicien je informeren over de beste opties voor jouw specifieke situatie. Het is belangrijk om regelmatig een hoortest te laten uitvoeren, zodat eventuele veranderingen in je gehoor tijdig worden opgemerkt.

Wat te verwachten tijdens een hoortest

Tijdens een hoortest zal de audicien verschillende tests uitvoeren om je gehoor te evalueren. Dit kan onder meer het luisteren naar verschillende tonen en spraak op verschillende volumes omvatten. De audicien zal ook je oren inspecteren en mogelijk vragen stellen over je medische geschiedenis en levensstijl. Op basis van de resultaten kan de audicien een passend hoortoestel aanbevelen en aanbevelen en je adviseren over de juiste instellingen en onderhoud.

Oorsmeer en in-het-oor hoorapparaten

In dit gedeelte bespreken we hoe oorsmeer invloed kan hebben op in-het-oor hoortoestellen en geven we tips voor het omgaan met oorsmeer en deze hoortoestellen. Het omgaan met oorsmeer is essentieel voor het onderhoud en de werking van je hoortoestel.

Hoe oorsmeer invloed kan hebben op uw in-het-oor toestel

Oorsmeer kan de werking van je in-het-oor toestel beïnvloeden door geluiden te dempen, de microfoon te blokkeren of elektronische componenten te beschadigen. Daarom is het belangrijk om je toestel regelmatig te reinigen en oorsmeer te verwijderen.

Tips voor het omgaan met oorsmeer en in-het-oor toestellen

 1. Maak je toestel dagelijks schoon met een zachte, droge doek.
 2. Gebruik een reinigingsborsteltje of -haakje om oorsmeer voorzichtig te verwijderen.
 3. Laat je oren regelmatig controleren en reinigen door een professional om ophoping van oorsmeer te voorkomen.

Achter-het-oor hoortoestellen als alternatief

In deze sectie introduceren we achter-het-oor hoortoestellen als een alternatief voor in-het-oor toestellen. We bespreken wat achter-het-oor hoortoestellen zijn en hun specifieke voor- en nadelen, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Als je denkt dat in-het-oor hoortoestellen misschien niet de juiste keuze voor je zijn, is er een alternatief: achter-het-oor hoortoestellen. In dit artikel vind je meer informatie over AHO-hoortoestellen en hun voor- en nadelen.

Wat zijn achter-het-oor toestellen

Achter-het-oor (AHO) toestellen zijn een type hoortoestel waarbij het apparaatje achter het oor wordt geplaatst en het geluid via een dun slangetje of draadje naar het oor wordt geleid. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan gehoorverlies en kunnen een alternatief zijn voor in-het-oor toestellen.

Voor- en nadelen van achter-het-oor toestellen

AHO toestellen hebben verschillende voordelen:

 1. Geschikt voor diverse gehoorverlies: AHO toestellen zijn geschikt voor mild tot ernstig gehoorverlies.
 2. Eenvoudiger te hanteren: AHO toestellen zijn over het algemeen groter, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en in te stellen zijn.
 3. Langere batterijduur: AHO toestellen hebben meestal een langere batterijduur in vergelijking met in-het-oor toestellen.

Er zijn echter ook enkele nadelen:

 1. Minder discreet: AHO toestellen zijn zichtbaarder dan in-het-oor toestellen.
 2. Minder comfortabel voor brildragers: AHO toestellen kunnen minder comfortabel zijn voor brildragers, omdat ze achter het oor worden gedragen. Dit kan leiden tot druk op het oor of verschuiving van de bril bij het dragen van beide tegelijkertijd.

Vergelijking van in-het-oor en achter-het-oor toestellen

In dit gedeelte vergelijken we in-het-oor en achter-het-oor hoortoestellen, bespreken we de belangrijkste verschillen en helpen we je te bepalen welke het beste bij je past. Deze vergelijking kan je helpen de juiste beslissing te nemen.

Belangrijkste verschillen tussen in-het-oor en achter-het-oor toestellen

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen in-het-oor en achter-het-oor toestellen:

 1. Plaatsing: In-het-oor toestellen worden volledig in het oor geplaatst, terwijl achter-het-oor toestellen achter het oor worden gedragen.
 2. Zichtbaarheid: In-het-oor toestellen zijn over het algemeen discreter dan achter-het-oor toestellen.
 3. Geschiktheid voor gehoorverlies: Achter-het-oor toestellen zijn vaak geschikt voor een breder scala aan gehoorverlies dan in-het-oor toestellen.
 4. Batterijduur: Achter-het-oor toestellen hebben meestal een langere batterijduur dan in-het-oor toestellen.

In-het-oor versus achter-het-oor hoortoestellen

Deze tabel vergelijkt in-het-oor hoortoestellen met achter-het-oor hoortoestellen op basis van belangrijke aspecten zoals comfort, discretie, technologie, en geschiktheid voor verschillende gehoorverliesniveaus.

AspectIn-het-oor hoortoestellenAchter-het-oor hoortoestellen
Comfort
Discretie
Technologie
Geschiktheid
Batterijduur

Welke is het beste voor u?

De keuze tussen in-het-oor en achter-het-oor toestellen hangt af van je persoonlijke voorkeuren, levensstijl en gehoorverlies. Raadpleeg een audicien voor professioneel advies over welk toestel het beste bij je past.

Maatwerk en aanpassingen voor in-het-oor apparaten

In deze sectie benadrukken we het belang van maatwerk voor in-het-oor rapparaten en hoe audiciens je kunnen helpen bij het aanpassen van je hoortoestel. Een goed passend hoortoestel zorgt voor optimaal comfort en effectiviteit.

Het belang van maatwerk voor in-het-oor toestellen

Maatwerk is essentieel voor een comfortabele en effectieve pasvorm van in-het-oor toestellen. Een goed passend toestel zorgt voor een betere geluidskwaliteit en vermindert de kans op feedback (fluitende geluiden) en irritatie van de gehoorgang.

Hoe audiciens u helpen bij het aanpassen van uw in-het-oor toestel

Audiciens spelen een cruciale rol bij het aanpassen van in-het-oor toestellen. Ze zullen:

 1. Een afdruk van je oor maken: Dit zorgt ervoor dat het toestel perfect in je oor past.
 2. Het toestel instellen: De audicien zal het toestel instellen op basis van je gehoorverlies en luisterbehoeften.
 3. Uitleg geven over het gebruik en onderhoud: Je krijgt instructies over het inbrengen, verwijderen en reinigen van je toestel.
 4. Follow-upafspraken plannen: Regelmatige afspraken zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je toestel goed blijft werken en om eventuele problemen tijdig aan te pakken.

Het kiezen van het juiste hoortoestel kan een grote invloed hebben op je dagelijkse leven en luisterervaring. Neem de tijd om samen met een audicien de beste optie voor jou te vinden, zodat je optimaal kunt profiteren van je hoortoestel.

Financiering en vergoedingen voor in-het-oor toestellen

In dit gedeelte bespreken we de kosten van in-het-oor hoortoestellen en mogelijke vergoedingen en financieringsopties. Dit helpt je om inzicht te krijgen in de financiële aspecten van het aanschaffen van een hoortoestel en de beschikbare ondersteuning.

Kosten van in-het-oor toestellen

De prijs van in-het-oor toestellen varieert afhankelijk van het merk, de technologie en de functies die ze bieden. Over het algemeen kunnen de kosten oplopen van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

Deze tabel geeft een overzicht van de mogelijke financieringsopties en vergoedingen voor zowel in-het-oor als achter-het-oor hoortoestellen. Het kan je helpen te begrijpen welke opties beschikbaar zijn om de kosten van je hoortoestel te dekken.

OptieIn-het-oor hoortoestellenAchter-het-oor hoortoestellen
Zorgverzekering
Gemeentelijke steun
Betalingsregelingen

Mogelijke vergoedingen en financieringsopties

Er zijn verschillende manieren om de kosten van in-het-oor toestellen te dekken:

 1. Zorgverzekering: Afhankelijk van je zorgverzekering kunnen in-het-oor toestellen (gedeeltelijk) vergoed worden. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie over de dekking en voorwaarden.
 2. Gemeentelijke voorzieningen: Sommige gemeenten bieden financiële ondersteuning voor mensen met gehoorverlies. Neem contact op met je gemeente voor meer informatie over mogelijke vergoedingen.
 3. Betalingsregelingen: Veel audiciens bieden betalingsregelingen aan, zodat je de kosten van het toestel over een langere periode kunt spreiden.

Conclusie over IHO hoortoestellen

In de conclusie vatten we de belangrijkste punten samen en geven we je enkele volgende stappen bij het overwegen van in-het-oor hoortoestellen. Met deze informatie ben je goed voorbereid om de beste keuze te maken voor je gehoorbehoeften.

Samenvatting van de belangrijkste punten

In dit artikel hebben we verschillende aspecten van in-het-oor toestellen besproken, zoals de verschillende soorten, de voor- en nadelen, comfort en discretie, technologieën, onderhoud en reiniging, geschiktheid, en financieringsopties. Het is belangrijk om samen met een audicien het juiste toestel te vinden dat past bij je gehoorverlies, levensstijl en budget.

Uw volgende stappen bij het overwegen van in-het-oor toestellen

Als je denkt dat in-het-oor toestellen geschikt zijn voor jou, neem dan de volgende stappen:

 1. Bezoek een audicien: Een audicien kan je helpen bij het kiezen van het juiste toestel en het aanpassen ervan aan je gehoorverlies en voorkeuren.
 2. Onderzoek financieringsopties: Informeer bij je zorgverzekeraar, gemeente en audicien naar mogelijke vergoedingen en betalingsregelingen.
 3. Probeer verschillende toestellen uit: Maak gebruik van proefperiodes om te ervaren welk toestel het beste bij je past.

Het kiezen van het juiste toestel kan een positieve impact hebben op je gehoor en kwaliteit van leven. Neem de tijd om je opties te onderzoeken en de beste oplossing voor jou te vinden.

Aanbevolen online winkel: Onlinehoortoestel.nl

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke website om in-het-oor hoortoestellen te kopen, raden we Onlinehoortoestel.nl aan. Deze online winkel biedt een breed scala aan hoortoestellen, waaronder in-het-oor, achter-het-oor en andere modellen van gerenommeerde merken.

Bij Onlinehoortoestel.nl profiteer je van een uitstekende klantenservice en ondersteuning. Ze bieden deskundig advies om je te helpen bij het kiezen van het juiste hoortoestel voor jouw behoeften. Bovendien bieden ze een garantie op hun producten en een proefperiode om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met je aankoop.

Bezoek Onlinehoortoestel.nl vandaag nog en ontdek hun aanbod aan in-het-oor hoortoestellen en andere gehooroplossingen.

Plaats een reactie

Beoordeling*